yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı ciğeri yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Eğer bir yangın kapısı bâtınin bedel aralıkştırması strüktürlıyor ise bu durumda en iyi şık ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile üleşmek ve buna bakarak en essah yükselmekı kazanmak olacaktır.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken özen edilmesi gereken en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıntına düşmesidir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin taliı esna, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Yangın kapısı kesinlikle kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrol edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bu doğrultuda büyüklük de görev veren mühendisler tarafından belirlenen Yangın Kapısı Fiyatları yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Camlı yangın bapları yahut panik barlı yangın kapıları sair yangın bapsı türleri arasındadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı ilkin çıkmak üzere kullanım amacına ve kullanan insan sayısına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapılarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, bol malzemelerden binalması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar Yangın Merdiveni Kapısı olsa da en zinde kapıların binanın örgüsına şayeste çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği bileğmaslahatmemiştir.

Ancak kullanıcı skorsı 50 kişesen geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın nizamlı testleri bünyelmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile alakadar muayene geliştirme çalışmalarımız vardır. 

Özellikle alıngan ve giranbaha materyallerin başüstüneğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyasal Yangın Kapısı Fiyatları ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page